Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Iurie Leancă la Bucureşti: Proiecte…

Iurie Leancă la Bucureşti: Proiecte transfrontaliere, relaţii comerciale, investiţii

În perioada 16-17 martie, Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, întreprinde o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia lui Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe al României.

Iurie  Leancă va avea întrevederi cu preşedintele României, Traian Băsescu, precum şi cu premierul Emil BOC, cu care va discuta aspecte ale cooperării dintre cele două state, inclusiv promovarea unor proiecte transfrontaliere, facilitarea relaţiilor comerciale, atragerea investiţiilor în economia R. Moldova.

Identificarea modalităţilor de sprijinire a eforturilor de apropiere a R. Moldova de standardele europene, acordarea asistenţei în diverse domenii şi a expertizei româneşti necesare pe parcursul european al ţării noastre vor fi discutate în timpul discuţiilor celor doi miniştri de Externe.

MAEIE reaminteşte că R. Moldova beneficiază de o asistenţă importantă din partea României şi este pe calea de a identifica forme noi de colaborare reciproc avantajoasă cu partenerii de la Bucureşti, iar această vizită se înscrie plenar în dialogul productiv şi consistent dintre ambele ţări, stabilit după venirea la guvernare la Chişinău a AIE.

La finele întrevederii bilaterale, miniştrii Iurie Leancă şi Teodor Baconschi vor susţine o conferinţă de presă în incinta MAE.

Programul vizitei mai prevede o reuniune de lucru cu ambasadorii ţărilor membre ale UE, acreditaţi în R. Moldova cu sediul la Bucureşti, cu care vor fi abordate subiecte ce vizează promovarea dialogului moldo-comunitar şi implicarea statelor membre ale UE în sprijinirea eforturilor de integrare a R. Moldova în familia europeană.